Rólam 2018-05-09T09:33:19+00:00

Orcsik Zalán vagyok. Főként esküvő, jegyes és portré fotózással foglalkozom.

Az igazság az, hogy sosem készültem fotósnak, viszont mindig ott volt bennem az alkotás vágya, hogy valami különleges dologgal szeretnék foglalkozni amit teljes elhivatottsággal és szenvedéllyel csinálhatok. Az hogy ezt a fotózásban találtam meg talán csak a „véletlen” műve.

Autodidakta módon megtanultam az alap dolgokat, majd nem sokkal később egy esküvői felkérést úgy vállaltam el, hogy közöltem a párral: én még soha nem fotóztam esküvőt. Ennek ellenére ők azt szerették volna, hogy én örökítsem meg a nagy napjukat és azóta is az egyik legjobban sikerült esküvői referenciám lett. Ezek után már egyre több felkérést kaptam esküvő-, portré-, és egyéb üzleti célú promóciós fotózásokra. A fotózás teljesen a szenvedélyemmé vált és azóta főállásban ezzel foglalkozom amiért nagyon hálás vagyok.

Ahhoz, hogy mindig a megrendelőim által elvárt minőséget tudjam szolgáltatni, folyamatosan fejlesztem magam technikai és kreativitás fronton is. Ennek érdekében rendszeresen veszek részt oktatásokon és látásmód fejlesztő kurzusokon. Ezen kívül amikor csak tehetem inspirációt gyűjtök, majd a saját látásmódom szerint alkalmazom őket. Igyekszem a fotóimat úgy megalkotni, hogy azok minél életszerűbbek és természetesek legyenek kompozícióban és színvilágban egyaránt.

Munkáimat akkor vállalom büszkén ha úgy érzem különlegességével kitűnik a tömegből, ezért a mai trendeket követve mindig valamilyen újításon gondolkodom. Véleményem szerint csak kellő alázattal és elhivatottsággal lehet maradandót alkotni.

Szeretném ezúton is megköszönni azt a bizalmat amit rendszeresen felém tanúsítotok. Remélem hamarosan találkozunk!

Gondolatok amiket rólam írtatok…

“Zalánról mindenki tudja, hogy egy megbízható, profi fotós, mégis alázatos. Nem csak képeivel, hanem személyiségével is lenyűgözi az embereket. Mind a jegyes-, mind az esküvői fotózás jó hangulatban telt, remek pillanatokat kapott el. Zalánt mindenkinek csak ajánlani tudjuk.”

Eszter és Gyuri

“Miért Zalán lett a fotósunk? Egészen egyszerűen, mert annyira későn – fél évvel az esküvő előtt 😉 – kezdtünk el fotóst keresni, hogy már senki sem vállalt. A képeket visszanézve azonban azt mondhatjuk ez volt a legnagyobb szerencse, ami történhetett velünk. Egy ismerősünk ajánlotta Zalánt, aki ekkor még nem főállásban fotózott, így mindhárom hétvégéje szabad volt, amikorra a jegyest, a kreatív fotózást és magát az esküvőt terveztük. Mivel nem szerettünk volna külön videóst, így számunkra fontos volt, hogy a képek önmagukban is átadják a személyiségünket és azt a hangulatot, amelynek jegyében az esküvőnket terveztük. Zalán nem csak egy fotós, ő rászánja az időt és meg szeretné ismerni azokat, akiket fotóz, így magukon a fotózásokon már nem csak egy kamera néz veletek szembe, hanem egy jó barát, akivel egy kellemes délutánt tölthettek el.Az elvárásunk egyszerű volt, természetes képeket szerettünk volna természetes környezetben, nem művi, beállított pózokat agyonretusált utómunkával. Zalán hozta amit elképzeltünk, az ügyesen elkapott pillanatokat, a természetes emberi reakciókat egy csipetnyi fotósvarázslattal vegyítve, végeredményként egy csodálatos sorozatot alkotva.”

Csilla és Kristóf

“Az esküvőnkre készülve, mint mindenki, sok fotóst, sokféle ajánlatot nézegettünk. Zalánra véletlenül akadtunk rá. Szerencsénkre. A fotókat imádtuk. Nem szerettünk volna csupán megszokott, sablonos képeket, és Zalán sok ötlettel készült, ezen kívül a mi különböző bolondságainkban is messzemenően partner volt. Tetszett nekünk az is, hogy a képei természetesek, nem agyon korrigált, szűrőzött “műremekek”, és mind a jegyes fotózáson, mind az esküvőn rengeteg fantasztikus felvétel készült. A fotókon saját magunkat láttuk vissza. Azon túl, hogy a képekkel teljesen elégedettek vagyunk, extraként egy jó embert is megismertünk. Köszi Zalán! Még tuti, hogy keresni fogunk!”

Anikó és Isti

“Nagyon sokat keresgéltünk, mire megtaláltuk a hozzánk illő, tökéletes fotóst. Nem bántuk meg! 🙂 Jegyesfotózásunkra és esküvőnkre is Őt választottuk.
Zalán igazán profi módon vitte végig egymaga az esküvői fotózást, minden fontos pillanatot megörökített. Nagyon jó érzékkel fotózta az esküvő részleteit (dekoráció, menyaszonyi csokor), került is pár belőlük a nappalink falára. Minden az előre megbeszéltek szerint történt, a végeredmény pedig magáért beszél! Ezentúl is őt fogjuk felkérni minden nagyobb családi eseményre és jó szívvel ajánljuk ismerőseinknek is!”

Dia és Balázs