Sony MDR-ZX330BT tapasztalatok

Már egy ideje terveztem egy vezeték nélküli fejhallgató beszerzését és most végre itt van!

Először csak egy hirtelen jött ötlet volt gondolván jó lenne néha utazásokhoz vagy csak otthon a lakásban zenét hallgatni. Azt nem gondoltam, hogy ennyire élvezhető lesz. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval a piac tele van mindenféle fejhallgatóval. Tényleg nagy a kínálat és az ember így elég nehezen tud dönteni, legalábbis ha picit utána járunk melyik miért jó és 1-2 tesztet is elolvasunk, aztán a véleményeket is érdemes megnézni a termékekről. Szóval találunk 2-3 ezer forinttól kezdve 150-200 ezer forintig, egyszerű silányabb minőségűtől a high-tech-ig, „noname”-től a prémium márkákig. Hogy leegyszerűsítsem a választást, húztam egy értékbeli határt amit még rászánnék, de nem akartam nagyon „gagyit” sem.

Így esett a választásom a Sony belépő szintű fejhallgatójára az MDR-ZX330BT típusra.

Már a csomagolás is nagyon igényes és kibontva megtaláljuk a fejhallgatót a hozzá tartozó USB kábellel amivel akár számítógépen keresztül, akár hálózatról is tudjuk tölteni.

A töltés hihetetlenül gyorsan történik. Nagyjából 1 óra alatt teljesen feltöltődik az akkumulátor és az üzemidő sem kevés. Hivatalos adatok szerint akár 30 órát is kibír, amit még nem próbáltam (viszont fogok!), de egy egész napos működéssel eddig semmi baja nem volt.

Az NFC technológiának köszönhetően a csatlakoztatása nagyon egyszerű. Csak hozzá érintem a telefonomat a fejhallgatóhoz és már létre is jön a kapcsolat.

A jobb oldali hangszóró külsején egy kis diszkrét kék Led jelzi ha a készülék be van kapcsolva. Telefonos beszélgetésre is tökéletesen használható. Mindent tisztán lehet hallani és engem is jól hallanak a vonal túloldalán.

A fejpántot sokféle fejméretre be lehet állítani és a hangszórók is elég jól mozgathatók minden irányba.

A technikai dolgokról ennyi elég is. Ha kíváncsiak vagytok a részletes specifikációra, akkor ezt a neten több weboldalon is megtaláljátok, ill. a youtube tele van unboxing videókkal is.

Én leginkább a felhasználói élményre szeretnék kitérni még picit.

Szóval használatát tekintve nagyon jó zenei élményt ad. Pici és könnyű. Szinte alig érzed, hogy a fejeden van. Nincs kábel ami mindenhova beakadna szóval nagyon kényelmes.

Én mostanában telefonról hallgatom a Spotify-t (talán erről is fogok írni később) és ha a telefon több méterrel távolabb van tőlem, akkor is ugyanúgy hallom szóval simán tudok a lakásban mozogni. A PC-n is van bluetooth, úgyhogy akár filmet is nézhetek anélkül hogy gond lenne a távolsággal. Autóban ülve ugyanúgy megy tovább a zenehallgatás csak felrakom a telefont a műszerfalra és kész. A kapcsolat nem szakad meg a fejhallgatóval. Olyan mintha egy autós cd lejátszót használnék csak ebben az esetben a telefon kijelzőjén a Spotify alkalmazással kezelem a zenét.

A hangminőség is egész jó, habár a hangerő lehetne picit nagyobb, de ha azt nézem, hogy így a fülemet is kíméli akkor elfogadom. A mély és magas hangok is nagyon szépen kijönnek.

Egyszóval nagyon jó ár/érték arányú termékről van szó. Merem ajánlani azoknak akik nem szeretnének csillagászati árakon fejhallgatóhoz jutni, viszont fontos nekik a minőség és a szép, letisztult, modern dizájn.

Fotók: Zalan Orcsik

2018-05-11T16:57:01+00:00 január 28th, 2018|0 Comments

Leave A Comment